Mijn keuken

Een jaar koken op het Franse platteland

Verleidelijke recepten, weelderige fotografie – Een keuken in Frankrijk neemt de lezer onmiddellijk mee naar het Franse platteland. Frans comfort food ten top.

Toen Mimi Thorisson met haar gezin van Parijs naar het afgelegen Médoc verhuisde,  maakte ze kennis met overheerlijke en seizoensgebonden producten – van lokale boeren en uit de aangrenzende bossen. En ze ontdekte de tijd om te koken. Dat alles resulteerde in dit verrukkelijke boek. De verwarmende recepten – Gebraden kip met kruiden en crème fraîche, Cèpe- en peterselietaartjes, Appeltaart met oranjebloesemwater en Gezouten boter met crème caramel – brengen de sfeer van het Franse platteland in huis. Mijn keuken is veel meer dan alleen een kookboek: het geeft tevens een intiem inkijkje in het leven op de oude boerderij. Met prachtige foto’s van echtgenoot Oddur.


Auteur

Mimi Thorisson

Druk

Formaat

21,9 x 27,9 cm

Omvang

304 pag.

Illustraties

kleurenfoto's

Uitvoering

gebonden met stofomslag

Prijs

€ 29,95

ISBN

9789059565944

NUR

442

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

03-2015 / UITVERKOCHT
Bestel Download cover Inkijkexemplaar


Mimi Thorisson verruilde haar stadse leven voor een huis op het platteland en creëerde daar – tussen de wijngaarden en vlak bij de zee – een idyllische wereld. Op verzoek van vrienden die meer wilden weten over haar eetgewoontes en de streek begon ze daar met haar smaakvol samengestelde blog Manger. Haar schrijfervaring, voorheen werkte Mimi als journalist voor cnn, gecombineerd met haar liefde voor eten mondde uiteindelijk uit in het heerlijke Mijn keuken.

‘Dit is echt eten: heerlijke, eerlijke recepten die de schoonheid vieren van plukken wat rijp en van het seizoen is. Het vangt de essentie van het leven in landelijk Frankrijk.’ Alice Waters

‘Mimi’s boek is een betoverende blik op de landelijke Franse keuken.’ Clotilde Dusoulier, auteur van The French Market Cookbook