Mijn China

Een adembenemende culinaire reis door China

De Australisch-Chinese Kylie Kwong herontdekt haar Chinese erfgoed en verkent tegelijkertijd de eetgewoonten en de cultuur van dit immens grote, raadselachtige land.


Auteur

Kylie Kwong

Druk

1ste

Formaat

22,5 x 28 cm

Omvang

484 pag.

Illustraties

kleurenfoto’s

Uitvoering

gebonden met stofomslag

Prijs

€ 49,95

ISBN

978 90 5956 302 5

NUR

442

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

september 2009 / Uitverkocht!

In de pers

Dagblad van het Noorden, De Volkskrant, Dagblad van het Noorden, Delicious

Bestel


Kylie’s inspirerende reis voert haar van de landelijke eenvoud van haar voorouderlijke dorp in het zuidwesten van China via de verlatenheid van het Tibetaanse plateau naar de stijlvolle, moderne steden Hong Kong en Shanghai. Of zij nu naar de perfecte dumpling speurt in Shanghai, de wereld van de hedendaagse kunst onderzoekt in Beijing of Hong Kong, door zakken specerijen zo groot als een matras rommelt in Chengdu of van zijdezachte, verse noedels geniet in Xi’an, Kylie is onvermoeibaar op zoek naar nieuwe ervaringen en ontmoetingen, terwijl ze overal waar ze komt de sterren van de hemel kookt en alle harten verovert. Mijn China won in Australië al een prijs voor beste Chinese kookboek, werd door de New York Times als een van de interessantste nieuwe kookboeken getipt en kreeg een Gourmand World Cookbook Award voor beste culinaire reisgids. Uit het juryrapport:‘Dit is Kylie’s vierde kookboek en tevens haar beste, waarin ze de lezer meeneemt naar het China dat zij kent, liefheeft en respecteert. Een genot om te lezen; de belofte van het ‘feest voor alle zintuigen’ op de cover wordt waargemaakt door de uitmuntende boekverzorging, schrijftalent, ware emotie en prachtige fotografie.’