Michel Roux

Recepten van een meesterchef

Een onmisbaar werk in de bibliotheek van iedere kok

Deze royale collectie recepten van de legendarische chef-kok en succesvolle auteur Michel Roux omvat meer dan 250 toprecepten uit zijn uitgebreide repertoire. Zijn hartstocht voor eten en koken is nog even groot als toen hij aan het eind van de jaren zestig met zijn broer Albert hun restaurant Le Gavroche opende. Zijn leven lang heeft Roux niets liever gedaan dan koken voor anderen: voor familieleden of vrienden, of voor The Waterside Inn in Bray, die al sinds 1985 drie Michelinsterren bezit.

In dit boek staan verrukkelijke nieuwe gerechten naast interpretaties van grote klassiekers – geschikt voor alle seizoenen en alle geledenheden. Een verzameling van de lekkerste recepten van Roux, die tijdens zijn illustere carrière zijn gecreëerd, verfijnd en vervolmaakt.


Auteur

Michel Roux

Druk

Formaat

21,9 x 27,9 cm

Omvang

320 pag.

Illustraties

kleurenfoto's

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 34,95

ISBN

9789059565012

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

10-2013
Download cover


Michel Roux heeft een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd sinds hij samen met zijn broer Albert in 1967 het hooggeprezen Le Gavroche in Londen opende. The Waterside Inn, Michels restaurant in Bray dat nu door zijn zoon Alain wordt geleid, heeft al 27 jaar lang drie Michelinsterren. Michel ontving vele culinaire onderscheidingen en werd in 2002 geridderd in Groot-Brittanië (Order of the British Empire) en in 2004 in Frankrijk (Légion d’Honneur). Hij schreef een twaalftal zeer succesvolle boeken, waaronder Het Ei, Sauzenen Taarten, soezen, pasteien. Van zijn boeken werden er meer dan 2 miljoen verkocht. Ook verscheen hij in enkele culinaire tv-series.