Made In India

Recepten uit een Indiaas familiearchief

Een feest van meer dan 130 heerlijke Indiase recepten

Echt Indiaas eten is vers, eenvoudig en vol smaak. In Made in India dient Meera Sodha de gerechten op waarmee ze zelf opgroeide. In tegenstelling tot het eten dat je krijgt bij je lokale currytent is haar eten fris en verrassend snel en gemakkelijk te maken.

Meera verzamelde in haar boek meer dan 130 heerlijke familierecepten afkomstig uit drie generaties. Van Hot chapati’s en Kipcurry met pistache en yoghurt, Samosa’s met lam en munt tot kleurrijke bijgerechten als Raita met granaatappel en munt en Spinazie met zwarte peper, knoflook en citroen. Een essentieel boek voor iedereen die van Indiaas eten houdt en niet te veel gedoe in de keuken wil.

‘Simpele en duidelijke recepten en vol van smaak. Een geweldige kennismaking met een nieuwe keuken – of een hernieuwde kennismaking met een oude.’ The Guardian

‘Heerlijk, opwindend (…) zeer persoonlijk voedsel, levendig en authentiek – de beste soort. En, eerlijk gezegd, ik wil alles uit dit boek koken.’ Nigella Lawson


Auteur

Meera Sodha

Druk

Formaat

18,9 x 24,6 cm

Omvang

320 pag.

Illustraties

kleurenfoto's

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 29,95

ISBN

9789059565852

NUR

442

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

09-2015
Bestel Download cover


Meera Sodha woont, schrijft en kookt in Londen. Begeesterd door haar moeders recepten en die van haar voorouders besloot Meera deze te verzamelen en te noteren. ‘Ik raakte echt in paniek bij het idee, dat als ik ze niet zou opschrijven, deze recepten voor altijd zouden verdwijnen,’ zegt ze. Made in India is haar eerste kookboek.