Lessen in lekkers

Masterclasses uit de keuken van 13 Nederlandse chefs

Een selectie van de beste kooklessen en de leukste interviews

Ruim twee jaar lang gaf een bont gezelschap leermeesters wekelijks kooklessen in de Volkskrant. Allemaal zorgvuldig uitgekozen vakmensen met een uitgesproken karakter, een goed verhaal en een bijzondere specialiteit. Ieder voor zich een topper in zijn of haar vak. Dat leidde tot een uiteenlopende reeks originele recepten. Van groenten centraal stellen tot koken met organen, afval of wild. Van de moderne Surinaamse keuken tot Dutch Cuisine en Spaanse tapas tot hippe cocktails.

Een selectie van de beste afleveringen uit Lessen in lekkers is nu gebundeld. Dertien interviews en negentig recepten, even eigenzinnig als schitterend in beeld gebracht door fotograaf Rein Janssen die van eten fotograferen een kunst heeft gemaakt. Met bijdragen van o.a. Niven Kunz, Jonathan Karpathios, Dick Soek, Cees Holtkamp en Ramon Beuk.


Auteur

Mac van Dinther en Rein Janssen

Druk

Formaat

22,5 x 29 cm

Omvang

240 pag.

Illustraties

kleurenfoto's en -illustraties

Uitvoering

paperback met flappen

Prijs

€ 29,95

ISBN

9789059567030

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

09-2016
Bestel Download cover Inkijkexemplaar


Mac van Dinther is eetschrijver en culinair journalist. Hij schrijft al bijna twintig jaar een restaurantrubriek voor de Volkskrant. Eerder verscheen van zijn hand Gij zult goed eten.

Rein Janssen is fotograaf die zijn beelden letterlijk voor de lens opbouwt. Hij staat bekend om zijn diversiteit binnen het kleinschalige stilleven. Rein maakt illustraties bij artikelen voor verschillende kranten en tijdschriften.