Landleven in de stad

Nu steeds meer mensen in steden wonen, zijn er dynamische, wereldwijde bewegingen ontstaan die ernaar streven de asfaltjungle geleidelijk te veranderen in een groenere, natuurlijker omgeving. Het leven in de stad hoeft niet gedomineerd te worden door beton en grijs. Je kunt boomspiegels beplanten en bijenhotels bouwen om braakliggende terreinen om te toveren in wijktuinen en onlandjes in bloemenzeeën. Alex Mitchell inspireert jou om creatief te zijn en je omgeving groen te maken.

 

Dit boek bestaat uit drie delen: VERBOUW laat je zien hoe je kunt genieten van een overvloed aan groente en fruit (een nog magischer ervaring als je in een wereldstad woont) en ook hoe je wildlife aantrekt en saaie openbare ruimtes kunt bestrijden als guerrillatuinier. ZOEK onthult de verborgen schatten in bermen, parken en tussen de stoeptegels – van vogels en insecten tot bloemen en slablaadjes. HOUD vertelt je hoe het zelfs in de stad mogelijk is om bijen, kippen, eenden en kwartels te houden.

Landleven in de stad staat vol met ideeën waar iedereen iets aan heeft: kleine projecten voor een vrije zaterdagochtend, praktische adviezen en inspirerende verhalen van bushaltetuiniers, stadsboeren, en imkers die actief zijn op het dak. Alex Mitchell laat zien hoe eenvoudig onze stadse omgeving getransformeerd kan worden en hoe fijn het is je aan te sluiten bij de rurbanistische revolutie.

Alex Mitchell is schrijfster en tuinier. Ze verbouwt al meer dan tien jaar haar eigen groente, fruit, sla en kruiden. Ze is opgeleid aan de Chelsea Physic Garden en in haar columns in de

Dit bericht is geplaatst in Natuur, Oud. Bookmark de permalink.