Kweepeer, mispel en vijg

Culinaire reis van Mesopotamië tot de Maghreb

Met 75 recepten voor de fijnproever

In dit boek volgt de auteur de reis die de kweepeer, de mispel en de vijg vanuit het oude Mesopotamië aflegden voordat ze op ons bord belandden: van de handelsroutes van de Meden en Perzen, Feniciërs en de Romeinen tot aan de migraties van gastarbeiders en politieke vluchtelingen.


Auteur

Ria Loohuizen

Druk

1ste

Formaat

19,6 x 23 cm

Omvang

160 pag.

Illustraties

illustraties in kleur en zwart-wit

Uitvoering

paperback met flappen

Prijs

€ 19,95

ISBN

978 90 5956 413 8

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

oktober 2011 / UITVERKOCHT!
Bestel Download cover


Met dichters, cartografen en kunstenaars als metgezel verzamelt Ria op haar reis door de geschiedenis van deze bijzondere vruchten recepten uit Perzië, Turkije, Griekenland, Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal en de Maghreb.
Kweepeer, mispel en vijg is rijk voorzien van illustraties en citaten uit de wereldliteratuur.

Ria Loohuizen heeft haar passies wandelen en koken gecombineerd in een reeks cultuurhistorische boeken over eten uit de natuur, waaronder Bos op je bord. Twee van haar boeken, Vlier in de Fles en Van de Kastanje verschenen ook in Engeland.

– bijzonder boek over drie intrigerende vruchten
– met maar liefst 75 recepten, geschiedenis, anekdotes en achtergrondinformatie
– geïllustreerd met foto’s en illustraties

Ook verkrijgbaar: Bes boven bes