Kookboek van de klassieke keuken

03 Kookboek van de klassieke keuken De bijbel voor de professionele koks, nu in nieuwe presentatie en sympathiek geprijsd!

Auteur

Auguste Escoffier

Druk

Formaat

17,5 x 25 cm

Omvang

1024 pag.

Illustraties

kleurenfoto’s

Uitvoering

gebonden met stofomslag

Prijs

€ 34,95

ISBN

978 90 5956 589 0

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

10-2014

In de pers

Bestel Download cover


Met recht kun je dit boek tot de dikste kookboeken ter wereld rekenen: het heeft meer dan 1000 pagina’s en bevat meer dan 5000 recepten. Deze vertaling van de ‘bijbel voor de professionele kok’, waarin Escoffier de principes van de kookkunst en de traditionele technieken uitlegt, heeft ruim een eeuw na de eerste publicatie nog niets van zijn charme verloren. Kookboek van de klassieke keuken is geredigeerd door culinair journaliste Wina Born in samenwerking met Jaap Klosse, Paul Fagel en John Kern.

Auguste Escoffier (1846-1935) is geboren en getogen in Frankrijk. Na vele jaren in de leer bij diverse chef-koks, waaronder zijn oom, schreef Escoffier in 1902 Le Guide Culinaire.