Koken voor kleine sterren

De originele recepten zijn van topkok Ron Blaauw en Julius Jaspers. Die combinatie staat garant voor inspirerende, gemakkelijke recepten die geschikt voor elk moment van de week. Het boek is ingedeeld volgens verschillende thema’s – van het voorbereiden van een picknick en het opzetten van een moestuin tot een kerstmaaltijd voor het hele gezin.

Volkskrantjournalist Wim de Jong interviewde een aantal bekende en minder bekende ouders, onder wie Paul de Leeuw, chef-kok Maria Uva en kinderarts Herman van Tinteren. De interviews geven een kijkje in de keuken van ouders die elk op hun eigen manier een bijzondere band met eten hebben. De sfeervolle foto’s van Alain Caron brengen het boek tot leven.

De vijf auteurs hebben ieder hun eigen specialisme én ze zijn allen ouders. Topkok Ron Blaauw heeft met twee Michelinsterren zijn sporen verdiend in de culinaire wereld. Julius Jaspers en Alain Caron hebben naam gemaakt met hun culinaire kunsten en hebben verschillende boeken geschreven. Wim de Jong is befaamd journalist en culinair recensent van de Volkskrant. Het idee voor dit boek komt van Susan Weenink, die haar eigen projectbureau heeft.

Dit bericht is geplaatst in Culinair, Oud. Bookmark de permalink.