Km2 – Venster op Dreischor

'Je kijkt vanaf een venster naar die plek, maar ook vanaf die plek naar de rest van de wereld'

Auteur

Joop Schaminée, Anton Stortelder en Jeannette Parramore

Druk

Formaat

25 x 25 cm

Omvang

200 pag.

Illustraties

foto’s, tekeningen, kaarten

Uitvoering

gebonden met stofomslag

Prijs

€ 27,95

ISBN

978 90 5956 575 3

NUR

410

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

UITVERKOCHT!
Download cover


Km2 is betreft een uniek wetenschappelijk onderzoek in velerlei disciplines op één vierkante kilometer bij Dreischor (Schouwen-Duivenland). In het boek vind je talloze verhalen van de inwoners van Drieschor: over hun spruitenteelt, de gevolgen van de Watersnoodramp, de houtzagerij en de Zeeuwse klederdracht. Behalve een boek, resulteert dit project ook in een documentaire die voor het eerst te zien zal zijn bij Film at the Sea in Vlissingen (13 september 2014).

Joop Schaminée en Anton Stortelder zijn beiden verbonden aan het onderzoeksinstituut Alterra in Wageningen, Joop, tevens als hoogleraar aan de universiteiten van Nijmegen en Wageningen. Bioloog Anton Stortelder maakt zich al dertig jaar hard voor natuurlijk producerende boeren. Zo schreef hij in 2001 de nota ‘Boeren voor natuur’. Samen schreven ze Venster op de wereld. Eén vierkante kilometer landschap onder de loep (2013).

Jeannette Parramore werkt sinds 1994 bij de VARA, onder andere als verslaggever voor het radioprogramma Vroege Vogels. Daarnaast maakt zij als freelancer reportages en documentaires voor verschillende andere omroepen. Zij nam de interviews met de bewoners van Dreischor voor haar rekening en maakte een aantal radioportretten.