Kleur Nederland

Een geschiedenis in 68 kleurbare platen

Een kleurboek buiten de lijntjes

Begin 2015 startte Vincent Wijers op internet het initiatief ‘colourthenews.com – everyday day a colo(u)ring page of a news item’. Gedurende enkele maanden transformeerde hij (bijna) iedere dag een belangrijk nieuwsfeit naar een kleurplaat. In tegenstelling tot de gebruikelijke kleurplaten voor volwassenen, bracht hij afbeeldingen met meer inhoud en lading. Moeilijke kwesties werden niet uit de weg gegaan. En dat geldt ook voor Kleur Nederland, de geschiedenis van Nederland in kleurplaten. Mooie, schokkende en soms frivole momenten komen voorbij, die tezamen een beeld van Nederland schetsen.

 


Auteur

Vincent Wijers

Druk

Formaat

29 x 41 cm

Omvang

144 pag.

Illustraties

tekeningen

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 29,95

ISBN

9789059566910

NUR

476

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

10-2016
Bestel Download cover


In het boek staat een uitleg over de techniek van kleuren met kleurpotloden en in de kleurplaten zitten verwijzingen naar bekende kunstenaars, o.a. Andy Warhol, Roy Lichtenstein, David Hockney en oude meesters. De kleurplaten in dit boek streven naar meer oog voor detail, stijl, techniek en kunstzinnigheid. Men kan nu een waar kunstwerk maken dat meer eigen is dan welke kleurplaat ook.

Vincent Wijers is conceptontwikkelaar, vrij kunstenaar, ontwerper en circusdirecteur. Hij volgde de opleiding Audiovisueel aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, vervolgens deed hij de Gerrit Rietveldacademie en later de opleiding Hallo© (Academie voor toegepaste kunst).