Jong bier in oude vaten

De Nederlandse biercultuur is aan zijn tweede jeugd begonnen. Tradities worden herboren en nieuwe biersoorten geïntroduceerd. Bier is veel meer dan pils, en dat ontdekken we en masse. Tegenwoordig kunnen we niet alleen kiezen uit witbier en bockbier, maar er zijn ook volle weizen, Limburgse sjoes, tripel blond, hoppige double Indian pale ale en speltbier met honing – om er maar een paar te noemen.

Dit is een boek over geurige bloemenhop, bier in eikenhouten vaten, beslagen koperen ketels en glibberig natte lagerkelders. Over de mensen die in de brouwerij werken en hun liefde voor bier. Over ambacht en techniek, en de eigenzinnigheid waarmee gebrouwen wordt.

Jong bier in oude vaten is bedoeld voor iedereen die graag een speciaalbiertje drinkt en nieuwsgierig is naar de plek van herkomst. De makers bezochten 32 Nederlandse brouwerijen, variërend van de multinational met een jaarproductie van meer dan 100 miljoen hectoliter tot de museumbrouwerij die zich behelpt met één keteltje. Daarnaast aandacht voor trends als biologisch brouwen, het gebruik van streekproducten en hoe bier en lekker eten het beste te combineren zijn. Plus vier recepten waarin seizoensbieren zijn verwerkt.

Dit bericht is geplaatst in Culinair, Oud. Bookmark de permalink.