Jaarboek Sterrenkunde 2019

15e editie van Jaarboek sterrenkunde

Auteur

Govert Schilling

Druk

Formaat

20 x 24 cm

Omvang

64 pag.

Illustraties

Uitvoering

integraalband

Prijs

€ 17,95

ISBN

978 90 5956 791 7

NUR

917

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

september 2018

In de pers

‘Gewapend met deze gids kan elke astronomieliefhebber naar hartelust de sterrenhemel observeren.’ – New Scientist 

Bestel Download cover


Waar kan ik Venus aan de sterrenhemel vinden? Wanneer is het volle maan? Zijn er de komende tijd vallende sterren zichtbaar? Kan ik vannacht mijn eigen sterrenbeeld zien? Hoe herken ik de reuzenplaneet Jupiter? Wanneer is de langste nacht?

Dit is een greep uit de onderwerpen die in Jaarboek sterrenkunde 2019 voorkomen. De sterrenhemel is geen twee nachten hetzelfde. De maan verandert van vorm en passeert sterren en planeten, de sterrenbeelden zijn elk seizoen anders, en soms kun je vallende sterren zien. Sterrenkunde-journalist Govert Schilling maakt je wegwijs aan de sterrenhemel, zodat je niets hoeft te missen.

Jaarboek sterrenkunde 2019 bevat voor elke maand een fraaie sterrenkaart van Wil Tirion, informatie over de zichtbaarheid van de planeten, een overzicht van hemelverschijnselen, een maankalender en duidelijke illustraties. En alle beschreven hemelverschijnselen kunnen bekeken worden zonder telescoop!

Over de auteur:
Govert Schilling is wetenschapsjournalist en succesvol auteur. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland en publiceerde ruim vijftig boeken, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Schilling is