Indonesisch koken

Televisiekok en auteur Lonny Gerungan schreef al verschillende succesvolle boeken over de keuken van zijn geboorteland Indonesië. Omdat hij steeds weer werd geconfronteerd met de vraag ‘hoe kan ik eenvoudig beginnen’ en merkte dat zelfs geoefende koks soms drempelvrees hebben voor de Indonesische keuken, heeft hij zijn kennis en ervaringen gebundeld voor het eerste echte basiskookboek, waarin de Indonesische keuken stap voor stap wordt geïntroduceerd. Lonny Gerungan selecteerde voor Indonesisch koken een groot aantal bekende en toegankelijke recepten uit de Indonesische keuken, die gemakkelijk thuis bereid kunnen worden. De recepturen zijn zodanig beschreven dat ze naadloos aansluiten bij de stap-voor-stapafbeeldingen. De topchef toont in dit basiskookboek niet alleen hoe gerechten worden bereid, maar geeft ook uitgebreide informatie over de exotische kruiden, specerijen, groenten en andere ingrediënten die in de Indonesische keuken worden gebruikt en beschrijft op begrijpelijke wijze de kooktechnieken zodat men zich deze snel en gemakkelijk eigen kan maken. Zijn basiskookboek heeft hij bovendien gelardeerd met tips en weetjes, waarmee hij veel van zijn keukengeheimen prijsgeeft. De recepten die Lonny Gerungan voor dit basiskookboek selecteerde zijn afkomstig van zijn familie en verzamelde hij tijdens zijn vele reizen door de Gordel van Smaragd waarbij hij kookte met de bewoners van het platteland. Lonny Gerungan, geboren en getogen op Bali, kreeg bekendheid als restaurateur en televisiechef en verwierf in de loop der jaren naam als gerespecteerd schrijver van boeken over de Indonesische, Indische en andere Aziatische keukens. In Nederland en ver daarbuiten geeft hij kookdemonstraties en culinaire workshops. Van zijn standaardwerk De authentiek Indische keuken werden reeds 15.000 exemplaren verkocht.

Dit bericht is geplaatst in Culinair, Oud. Bookmark de permalink.