In essentie

Emile van Dijk

Van binnen naar buiten laat zien dat op een stabiele en neutrale basis eindeloos gevarieerd en doorgebouwd kan worden. Een inspiratiebron vol verrassingen, met op elke pagina ideeën, speelse details en creatieve oplossingen. De fotografie is van Cees Roelofs en Jan Verlinden.


Auteur

Emile van Dijk

Druk

1ste

Formaat

22 x 22 cm

Omvang

240 pag.

Illustraties

kleuren- en zwart/witfoto’s

Uitvoering

paperback met flappen

Prijs

€ 29,95

ISBN

978 90 5956 378 0

NUR

450

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

oktober 2010 / Uitverkocht!


In het werk van architectural designer Emile van Dijk spelen twee elementen de hoofdrol: menselijk contact en emotie. Zijn eigen huis in Breda vormt Van Dijks visitekaartje. Het is zijn kantoor, zijn laboratorium, zijn nest, kortom: zijn thuis. Hier is te zien dat hij houdt van kunst, boeken en doorleefde, natuurlijke materialen. Dat hij wars is van stijlen, stigma’s en etiketten. In dit boek neemt Emile van Dijk de lezer mee op ontdekkingstocht door zijn woning en zijn werk. Hij laat zien hoe oorspronkelijk en verrassend het resultaat steeds is, precies op maat van de bewoner(s), het pand en de omgeving.
‘Een goed binnenhuisarchitect weet net als een psycholoog tot welke inzichten je moet komen, maar hij laat ze je zelf ontdekken.’
Emile van Dijk

De tuinen van Arend Jan van der Horst sluiten goed aan bij de filosofie van Emile van Dijk, dat heeft hun samenwerking meermalen bewezen. Van der Horst ontwierp tuinen over de hele wereld. In dit boek toont hij Hofstede Heuvelhof in Zeeland, waar hij met uiteenlopende tuintypen een hechte eenheid creëerde.
‘Tuinarchitectuur is kunst. Je maakt een driedimensionaal schilderij dat verandert in de tijd.’
Arend Jan van der Horst