Imagine

Met bijdragen van de mensen die erbij waren

IMAGINE:
Het verhaal achter het album Imagine uit 1971, en alles eromheen – de locaties, het creatieve team, de hoesontwerpen, de film, de documentaire.
Bevat voor 80 procent tot nu toe niet eerder vertoonde archieffoto’s van alle hoofdrolspelers, alsook songteksten, Yoko’s kunstinstallaties en nieuwe inzichten van de mensen die erbij waren toen het album ontstond en werd opgenomen.
Verschijnt op 9 oktober 2018, John Lennons geboortedag, samen met een boxset van het geremasterde album en de dvd/Blu-Ray boxset re-release van de film Imagine en Gimme Some Truth, de met een Grammy bekroonde documentaire over het ontstaan van het album en de film.


Auteur

John Lennon en Yoko Ono

Druk

Formaat

24 x 30,8 cm

Omvang

320

Illustraties

full color

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ € 34,99

ISBN

9789059568563

NUR

666

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

9 oktober 2018

In de pers

‘Er is veel geschreven over het ontstaan van het nummer, het album en de film Imagine, hoofdzakelijk door mensen die er niet bij waren, dus ik ben blij en dankbaar dat zoveel van de betrokkenen nu, voor het eerst, de tijd hebben genomen om het verhaal te vertellen in hun eigen woorden en beelden.’ Yoko Ono

 

Bestel Download cover


IMAGINE, het boek dat werd geschreven en samengesteld door Yoko Ono, presenteert het onbetwiste – zeer gedetailleerde – verhaal uit de eerste hand over de totstandkoming van het legendarische album Imagine van John Lennon. Dit prachtige boek is een uniek tijdsdocument dat onthult hoe het album gecreëerd werd in Johns en Yoko’s huis, Tittenhurst Park, en in Londen en New York in de loop van 1971.

In 1971 maakten John Lennon en Yoko Ono het door critici geprezen album Imagine in hun Georgiaanse landhuis Tittenhurst Park in Berkshire, Engeland. Het album werd opgenomen in de ultramoderne studio die zij aan huis hadden laten bouwen en in de Record Plant in New York. De tekst van het titelnummer was geïnspireerd op Yoko Ono’s ‘event scores’ in haar boek Grapefruit uit 1964, en zij werd in 2017 officieel erkend als medeschrijver. 

IMAGINE vertelt het verhaal van John en Yoko’s leven, werk en relatie in deze intense, creatieve periode. Het neemt de lezers mee naar de fascinerende werkomgevingen door middel van verhalende filmbeelden, Yoko’s zorgvuldig bewaarde archieffoto’s en voorwerpen, en samengevoegde panoramabeelden.

Elk hoofdstuk en nummer wordt voorafgegaan door een inleidende tekst van John en Yoko, samengesteld uit gepubliceerde en ongepubliceerde bronnen en aangevuld met nieuwe commentaren van Yoko. Muzikanten, technici en werknemers die bij de creatie van Imagine betrokken waren, bieden nieuwe inzichten. Op alle detail wordt ingegaan: de locaties, de belangrijkste betrokkenen, de muziek en de teksten, de productietechnieken en de hoesontwerpen. Met een boodschap die nu nog even universeel en actueel is als toen Imagine werd gemaakt, versterkt dit boek John en Yoko’s plaats in de cultuurgeschiedenis.