Imagine

Op dinsdag 9 oktober verschijnt wereldwijd het boek IMAGINE, geschreven en samengesteld door Yoko Ono. Het vertelt het onbetwiste – zeer gedetailleerde – verhaal uit de eerste hand over de totstandkoming van het legendarische album Imagine van John Lennon. Dit prachtige boek is een uniek tijdsdocument dat onthult hoe het album gecreëerd werd in Johns en Yoko’s huis, Tittenhurst Park, en in Londen en New York in de loop van 1971.

In 1971 maakten John Lennon en Yoko Ono het door critici geprezen album Imagine in hun Georgiaanse landhuis Tittenhurst Park in Berkshire, Engeland. Het album werd opgenomen in de ultramoderne studio die zij aan huis hadden laten bouwen en in de Record Plant in New York. De tekst van het titelnummer was geïnspireerd op Yoko Ono’s ‘event scores’ in haar boek Grapefruit uit 1964, en zij werd in 2017 officieel erkend als medeschrijver. 

IMAGINE vertelt het verhaal van John en Yoko’s leven, werk en relatie in deze intense, creatieve periode. Het neemt de lezers mee naar de fascinerende werkomgevingen door middel van verhalende filmbeelden, Yoko’s zorgvuldig bewaarde archieffoto’s en voorwerpen, en samengevoegde panoramabeelden.

Elk hoofdstuk en nummer wordt voorafgegaan door een inleidende tekst van John en Yoko, samengesteld uit gepubliceerde en ongepubliceerde bronnen en aangevuld met nieuwe commentaren van Yoko. Muzikanten, technici en werknemers die bij de creatie van Imagine betrokken waren, bieden nieuwe inzichten. Op alle detail wordt ingegaan: de locaties, de belangrijkste betrokkenen, de muziek en de teksten, de productietechnieken en de hoesontwerpen. Met een boodschap die nu nog even universeel en actueel is als toen Imagine werd gemaakt, versterkt dit boek John en Yoko’s plaats in de cultuurgeschiedenis.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.