Houtbewerking

Traditionale vaardigheden voor het moderne huis

<!–EndFragment–><br />


Auteur

Samina Langholz & Andrea Brugi

Druk

Formaat

21 x 25 cm

Omvang

144 blz.

Illustraties

full-colour

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 25,-

ISBN

9789059568990

NUR

471

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

februari 2019

In de pers

<!–EndFragment–><br />

Bestel Download cover


‘Doe meer met minder. Laat elk project organisch ontstaan. Stel je open voor de mogelijkheden. Verwelkom fouten en leer ervan. Laat je bij je ontwerp en beslissingen inspireren door eenvoudig gevonden en kant-en-klare materialen.

Met behulp van enkele simpele technieken leren Samina Langholz en Andrea Brugi je hoe je twintig prachtige houten objecten voor je huis kunt maken. Maak bijvoorbeeld een eierdopje van een boomtak, een bankje van een hergebruikte balk en oude bezemsteel en een snijplank met een handgesneden ‘vlinder’, een oude truc om een barst te verstevigen.

SANDREA BRUGI en SAMINA LANGHOLZ zijn een echtpaar. Andrea is timmerman en houtkunstenaar. Hij woont met zijn Deense vrouw Samina in het Toscaanse dorpje Montemerano. Samen maken ze prachtig en uniek werk, dat ze signeren en over de hele wereld verkopen. Geïnspireerd door de simpele leefwijze van het Italiaanse platteland en het onbedorven zicht op de olijfgaarden om hen heen maken ze prachtige houten objecten. Elk stuk is gesigneerd en met de hand vervaardigd en hun werk wordt wereldwijd verkocht via winkels als Goop en Eataly en hun eigen webwinkel andreabrugi.com. Andrea zegt over zijn werk: ‘Ik doe alleen maar wat het hout me vertelt dat ik moet doen. Ik forceer nooit iets wat ik maak. Het hout bepaalt de vorm en het ontwerp, ik luister er alleen maar naar. Werken met hout is ongelooflijk inspirerend en elk stuk verdient het met respect te worden behandeld.’

<!–EndFragment–><br />