Home Sweet Home

nieuw Iers comfort food

Nieuw kookboek in de serie Home Made

Auteur

Yvette van Boven

Druk

Formaat

21 x 26 cm

Omvang

304 pag

Illustraties

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 29,95

ISBN

978 90 5956 754 2

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

oktober 2017

In de pers

 ‘Yvette is wat je noemt een überculi. Alles uit dit unieke kook/ kijk/doe/genietboek smaakt in één woord ge-wel-dig!’ – delicious. over Home Made

‘Het leukste kookprogramma van de Nederlandse televisie.’ de Volkskrant over Koken met Van Boven

‘Elk boek van Yvette van Boven is in de kern een voortreffelijk kookboek, of leefboek misschien wel.’ – Bouillon 

Bestel Download cover


In Home Sweet Home – nieuw Iers comfort food grijpt Yvette van Boven terug naar de Ierse keuken: het land waar ze met haar Nederlandse ouders opgroeide, haar eerste hapjes at en haar liefde voor eten begon. Van oorsprong is de Ierse keuken tamelijk eenvoudig, maar vandaag de dag heeft Ierland zo ontzettend veel te bieden: het vee graast buiten in groene velden, de grond is ongelooflijk vruchtbaar, het klimaat mild. U vindt er prachtig rund- en lamsvlees of wilde zalm en makreel. Het land staat vol kruiden en wilde vruchten om vrij te kunnen plukken. Het beroemde (soda-)brood en de ongeëvenaarde boter zijn ware delicatessen. Met hoofdstukken over bakken, borrel, kleine gerechten, soep, hoofdgerechten, bijgerechten, toe, provisiekast en dressings laat Van Boven de ware culinaire rijkdom van Ierland zien en proeven.

Over de auteur:
Yvette van Boven werd geboren in een klein dorpje ten zuiden van Dublin, aan de voet van het Wicklow-gebergte. Home Sweet Home is een ode aan de traditionele en de hedendaagse kookcultuur van het eiland.