Home Sweet Home

In Home Sweet Home – nieuw Iers comfort food grijpt Yvette van Boven terug naar de Ierse keuken: het land waar ze met haar Nederlandse ouders opgroeide, haar eerste hapjes at en haar liefde voor eten begon. Van oorsprong is de Ierse keuken tamelijk eenvoudig, maar vandaag de dag heeft Ierland zo ontzettend veel te bieden: het vee graast buiten in groene velden, de grond is ongelooflijk vruchtbaar, het klimaat mild. U vindt er prachtig rund- en lamsvlees of wilde zalm en makreel. Het land staat vol kruiden en wilde vruchten om vrij te kunnen plukken. Het beroemde (soda-)brood en de ongeëvenaarde boter zijn ware delicatessen. Met hoofdstukken over bakken, borrel, kleine gerechten, soep, hoofdgerechten, bijgerechten, toe, provisiekast en dressings laat Van Boven de ware culinaire rijkdom van Ierland zien en proeven.

Over de auteur:
Yvette van Boven werd geboren in een klein dorpje ten zuiden van Dublin, aan de voet van het Wicklow-gebergte. Home Sweet Home is een ode aan de traditionele en de hedendaagse kookcultuur van het eiland.

Dit bericht is geplaatst in Culinair. Bookmark de permalink.