Higgs

Het elementair abc van een elementair deeltje

Een must voor iedereen die wil weten hoe het echt zit

Auteur

Govert Schilling

Druk

1

Formaat

Omvang

96

Illustraties

Uitvoering

paperback

Prijs

€ 7,95

ISBN

9789059564541

NUR

910

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

1 augustus 2012
Bestel Download cover


Op 4 juli 2013 ontdekten de natuurkundigen van Cern, het Europees centrum voor deeltjesfysica in Genève, het mysterieuze Higgs deeltje.

Reden voor bekroond freelance wetenschapsjournalist Govert Schilling (o.a. de Volkskrant) om zich een week lang op te sluiten en het verhaal van A tot Z zo helder mogelijk uit de doeken te doen.

Mede dankzij de medewerking van gerenommeerde natuurkundigen, onder wie Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hooft en voormalig KNAW-directeur Robbert Dijkgraaf, die het manuscript doorlazen en van kritisch commentaar voorzagen, ligt er nu – nog geen maand na de ontdekking – een betrouwbaar en begrijpelijk basisboek over de deeltjes waaruit alles in de wereld om ons heen is opgebouwd. Met de speurtocht naar het Higgsdeeltje als rode draad.

De ontdekking van het Higgsdeeltje (soms ook wel het ‘God-deeltje’) is een mijlpaal in de geschiedenis van de wetenschap. Het deeltje, waarvan het bestaan in 1964 al werd voorspeld, is er de oorzaak van dat alle andere deeltjes massa hebben. Maar ondanks ruime media-aandacht bleven veel krantenlezers en journaalkijkers toch met vragen zitten. Deeltjesfysica is per slot van rekening geen gemakkelijke kost.

€ 7,95 ISBN 9789059564541