Hete vuren

Koken op vuur en houtskool

Welk type barbecue je ook hebt: dit boek leert iedereen op hout, houtskool en briketten te koken.

Een prijzige Big Geen Egg of andere dure hardware is niet per se nodig om te genieten van een mals stukje gegrild vlees. Barbecue-experts Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas laten zien hoe dat moet. In het uiterst leerzame Hete vuren nemen ze verschillende technieken en grillvormen onder de loep, laten ze de lezer kennismaken met de diverse culturele achtergronden van grillen op as en houtskool en wordt uitgelegd wat de meest verantwoorde manier is om een barbecue aan te steken. Elke techniek wordt steeds vergezeld van een recept. Hete vuren bevat tevens recepten voor verrassende rubs en sauzen, specials als Lomo al trappo (ossenhaas in kaasdoek direct op het vuur), maar ook steakrecepten en suggesties voor frisse salades.

Een prachtig geïllustreerd en inspirerend grillboek voor iedereen die van vuurtjes stoken en lekker eten houdt.


Auteur

Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas Fotografie: Christian Fielden

Druk

Formaat

20,5 x 25 cm

Omvang

160 pag.

Illustraties

kleurenfoto's

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 17,50

ISBN

9789059565975

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

05-2015
Bestel Download cover


Jeroen Hazebroek is barbecuekok en kookt van jongs af aan op open vuur. In 2006 kwam hij in aanraking met de kamado en sinds 2007 is hij eigenaar van het bedrijf Het Kookvuur, dat zich bezighoudt met catering, demonstraties en workshops. Leonard Elenbaas is chef-kok en eigenaar van restaurant Pure Passie in ’s Gravezande en kookt vrijwel dagelijks met een kamado in zijn restaurantkeuken. Hete vuren is het tweede kookboek van beide chefs.

Over Hete kolen

‘Hete Kolen staat voor kookplezier buiten in alle seizoenen. De technische adviezen en de meer algemene kook- en productinformatie zijn voor hoog niveau en zeer uitgebreid. Vormgeving, fotografie en illustraties zijn altijd beheerst en productief. Knap boek dat best eens tot een standaardwerk kan uitgroeien.’ www.bouilonmagazine.nl

 ‘Het koken met een kamado is bijzonder leuk, weet ik uit eigen ervaring. Dit boek biedt meer dan voldoende expertise, adviezen en goede tips om de hete kolen onverschrokken te laten ontvlammen.’ www.zestz.nl

 ‘Een verzorgd, boeiend en informatief (hand)boek met mooie recepten.’  www.mergenmetz.nl