Hete rook

De basis voor low & slow barbecue

Leer zelf je vis en vlees te roken

Auteur

Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas

Druk

Formaat

21,4 x 26,8 cm

Omvang

224 pag.

Illustraties

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 27,95

ISBN

978 90 5956 750 4

NUR

443/860

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

juni 2017

In de pers

Over Hete kolen:

‘De technische adviezen en de meer algemene kook- en product- informatie zijn van hoog niveau en zeer uitgebreid. Knap boek dat best eens tot een standaardwerk kan uitgroeien.’ – www.bouillonmagazine.nl 

Bestel Download cover Inkijkexemplaar


Heet roken is een traditie die bij ons, in Noordwest-Europa, vooral met vis wordt geassocieerd: denk aan gerookte zalm en makreel. In Amerika is een mengvorm ontstaan van die Europese traditie en de lokale manier van grillen en langzaam garen boven houtvuur: de Amerikaanse barbecuekeuken. Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas gingen op reis om meer over deze low & slow barbecuemethode te leren. In dit boek leggen ze stap voor stap de basis uit zodat je nu ook thuis aan de slag kunt.

Welke apparatuur kun je gebruiken? Wat voor handgereedschap heb je nodig en welke brandstof is het best? Welke soorten en welke delen van vlees en vis laten zich goed roken? Jeroen en Leonard, die eerder samen Hete kolen en Hete vuren schreven, belichten het onderwerp grondig en laten alle facetten van low & slow barbecue aan bod komen.

Over de auteurs:
Jeroen Hazebroek is barbecuekok en kookt van jongs af aan op open vuur. Met zijn bedrijf Het Kookvuur verzorgt hij cateringen, demonstraties en workshops met barbecues en kamado’s. Jeroen beheert de populaire website BBQ-Forum.

Leonard Elenbaas is kok en eigenaar van Pure Passie On Tour. Hij kookt met de Big Green Egg op locatie van het Westland tot in Azië. ‘De technische adviezen en de meer algemene kook- en productinformatie zijn van hoog niveau en zeer uitgebreid. Knap boek dat best eens tot een standaardwerk kan uitgroeien.’