Het Wildkookboek

De beste recepten voor elk seizoen

Wild eten is populairder dan ooit

Auteur

Jacques Hermus

Druk

Formaat

19,5 x 24,7 cm

Omvang

208 pag.

Illustraties

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 27,-

ISBN

978 90 5956 804 4

NUR

442

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

oktober 2017
Bestel Download cover


Hazenrug, fazantenbout, een wildzwijnhammetje of duivenborst. Voor dit boek reisde culinair journalist Jacques Hermus langs jagers en wildslagers, langs chefs en wijnmakers. In de Achterhoek, een van de mooiste streken van ons land, tekende hij recepten op van twintig chef-koks. Met een boek vol inspirerende recepten en boeiende verhalen als resultaat.

Over de soorten wild in ons land, jachttechnieken en jagersrituelen, paddenstoelen, bessen, noten en kruiden. Waar koop je het beste wild? Hoe maak je het schoon? Hoe kun je het bewaren? Hoe maak je een krachtige wildsaus en houd je het vlees mals en smakelijk? Het Wildkookboek geeft antwoord op al deze vragen.

Over de auteur:
Jacques Hermus schrijft al twintig jaar voor verschillende kranten en tijdschriften over eten en drinken. Hij eet en drinkt de wereld rond: soms met bier en burgers, soms met whisky en wild, vaak met wijn en wonderbaarlijke gerechten. Maar altijd met smaak en een onstuitbare nieuwsgierigheid naar het verhaal achter ons eten. Eerder verscheen van zijn hand Het wilde eten.