Het handboek van de slager

Eet het dier Bereid het vlees

Nooit meer verlegen bij de slager: (w)eet van kop tot staart

Auteur

Arthur le Caisne

Druk

Formaat

19.5 x 25.3 cm

Omvang

240 pagina's

Illustraties

Uitvoering

Gebonden

Prijs

€ 24.95

ISBN

978 90 5956 806 8

NUR

441

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

najaar 2018
Bestel Download cover


Wanneer bestrooi je je biefstuk met zout en peper? Bak je vlees in boter of olie? Waarom kun je vlees voor een steak tartare beter in blokjes snijden dan fijnhakken? Wat is er zo bijzonder aan Japanse wagyu? En vooral: hoe bereid je het? Arthur Le Caisne geeft met kennis van zaken en humor antwoord op al deze vragen in Het
handboek van de slager.

Hij bespreekt niet alleen vlees van rund en kalf, lam, varken, gevogelte en wild − maar ook de materialen en technieken. De verschillende rassen, benodigdheden en bereidingswijzen komen in woord en beeld aan bod en bovendien bevat het handboek 25 internationale recepten die elke vleesliefhebber moet kunnen maken, van boeuf bourguignon en pastrami tot pulled pork. Met dit boek wordt elke thuiskok een volleerd slagersknecht.

Over de auteur:
Arthur le Caisne is enthousiast amateurkok en schreef eerder een boek over chemie in de keuken. Ook geeft le Caisne uitleg op wetenschappelijke basis, zonder één moment saai te worden.