Het grote granenboek

Voedzame recepten voor elke dag

Van haver tot gort: alles over granen

Een goed geschreven, fascinerend boek vol waardevolle informatie en heerlijke gerechten.’ Anna del Conte

In de schappen van de winkels wemelt het tegenwoordig van de graansoorten. Wat heerlijk dat er nu een schitterend boek bestaat vol recepten en nieuwe ideeën over manieren om ze te verwerken!’ Sarah Randell van Sainsbury’s Magazine


Auteur

Ghillie James

Druk

Formaat

21 x 25 cm

Omvang

256 pag.

Illustraties

kleurenfoto's

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 22,95 - UITVERKOCHT!

ISBN

9789059565036

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

02-2014
Download cover Inkijkexemplaar


Granen worden geroemd om hun veelzijdigheid, gezondheid en voedingswaarde. Dat ze tegenwoordig symbool lijken te staan voor gezonde voeding, is dan ook niet verwonderlijk te noemen. Het grote granenboek zet ze flink in het zonnetje en bevat een schat aan informatie over hun historische, culturele én culinaire belang.

Deze inspirerende verzameling van meer dan 120 internationale recepten omvat niet alleen klassiekers als risotto en jambalaya, maar ook ontbijtideeën en verrukkelijke bijgerechten. Daarnaast vindt u er eenvoudige gerechten voor de dagelijkse maaltijd, zoals speltrisotto met mediterrane groenten, en een recept voor een typische zondagslunch met langzaam gegaard lamsvlees en bulgur.

Ook aan de liefhebbers van salades is gedacht, met recepten waarin de nieuwe sterren onder de granen – bijvoorbeeld chiazaad en amarant – een belangrijke rol spelen. De zoetekauwen onder ons kunnen hun hart eveneens ophalen, want ook nagerechten en zoete hapjes zijn goed vertegenwoordigd.

Of uw voorkeur nu uitgaat naar amarant, firik of quinoa: alle recepten in dit boek zijn even voedzaam als gemakkelijk te maken en leveren de inspiratie voor graangerechten voor elke gelegenheid.

Ghillie James hielp haar moeder al op jonge leeftijd in de keuken van hun drukbezochte pub in Kent. Ze heeft gewerkt als food editor voor Sainsbury’s Magazine en als freelance redacteur voor delicious. magazine. Tegenwoordig runt ze het bedrijfje The Lazy Larder, dat onder meer soep, jam en pudding verkoopt aan kleine boerderijwinkels en particulieren.