Het grote boek van de natuur

Alles over het planten- en dierenrijk

Leerzame en beeldschone encyclopedie voor jong en oud

Hoe ziet een uil in het donker? Waarom zakt een kameel niet weg in het zand? Deze vragen en vele andere worden beantwoord in Het grote boek van de natuur. Aan de hand van heldere, kleurrijke illustraties worden de overlevingsstrategieën van planten en dieren getoond. Honderden dieren passeren de revue; van otter tot zandvlo.

Dit levendige boek met zijn vintage illustraties wijst op eenvoudige wijze de weg langs fotosynthese en voelspriet. Het is te lezen van begin tot eind of te gebruiken als naslagwerk. Een eigentijdse encyclopedie voor jong en oud.


Auteur

Amanda Wood en Mike Jolly

Druk

Formaat

25,5 x 31 cm

Omvang

112 pag.

Illustraties

kleurenfoto's

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 24,95

ISBN

978 90 5956 698 9

NUR

210

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

09-2016
Bestel Download cover


Amanda Wood begon haar carrière als illustrator bij het Natural History Musuem, voordat ze uitgeverij Templar oprichtte. In haar dertig jaar daar stond ze aan de wieg van het wereldwijde succes van vele titels en series.

Mike Jolly heeft ruim 25 jaar ervaring als vormgever en artdirector van kinderboeken. Tijdens een bezoek aan een tweedehandswinkel kwam hij op het idee om oude schoolkaarten als uitgangspunt te nemen bij het ontwerpen van dit boek.

Owen Davey is freelance illustrator met vele prijzen op zijn naam. Zijn prentenboeken verschenen op elk continent behalve Antarctica. Hij woont en werkt in Groot-Brittannië.