Het Fishes kookboek

Verhalen en recepten van duurzame visserijen over de hele wereld

Van de wilde zalm in de Yukon-rivier in Alaska tot de kreeft die gevangen wordt met aaspotten voor de kust van Perth in Australië: dit boek vertelt de verhalen van duurzame visserijen over de hele wereld. Over de prachtige vis die er gevangen wordt, de vissers die er werken en hun oceaanvriendelijke vismethoden.


Auteur

Bart van Olphen en Tom Kime

Druk

1ste

Formaat

19,5 x 25,5 cm

Omvang

144 pag.

Illustraties

kleurenfoto’s

Uitvoering

gebonden met stofomslag

Prijs

€ 24,95

ISBN

978 90 5956 324 7

NUR

440

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

november 2009 / Uitverkocht

In de pers

Trouw, Buitenleven, Alkmaarsche Courant, Trouw, Visserij Nieuws Specials, Marketing Tribune, HP/De Tijd, De Volkskrant, Het Parool, Spits!

Download cover


Elk hoofdstuk van Het Fishes kookboek richt zich op een van de visserijen en een specifieke vissoort, van Zuid-Afrikaanse heek in Kaapstad tot Engelse tong in Hastings. Het boek is geïllustreerd met prachtige foto’s van het vissersleven op zee. Mooie fotografie begeleidt ook de heerlijke recepten van Tom Kime. Het boek besteedt speciale aandacht aan de toekomst van onze oceanen en het werk van de MSC (Marine Stewardship Council) wereldwijd. Zo toont Het Fishes kookboek hoe belangrijk de duurzame vismethoden zijn, die ervoor kunnen zorgen dat we ook in de toekomst met zijn allen van vis als vitaal ingrediënt kunnen blijven genieten. De Marine Stewardship Council (MSC) is een wereldwijde organisatie die samenwerkt met vissers, de visverwerkende industrie en -handel, wetenschappers, natuur- en milieuorganisaties en de consument om de milieuvriendelijkste keuze voor vis en visproducten te promoten. Het certificeringsprogramma en ecolabel van de MSC erkent en beloont duurzame visserijen. Alleen producten uit duurzame en goed beheerde visserijen mogen het blauwe MSC-logo dragen.