Het Bali kookboek

Het Bali kookboek is meer dan alleen een boek over de keuken van dit eiland. Behalve de ruim 100 recepten van exotische gerechten uit Bali laat dit boek zien hoe nauw eten en geloof in Bali met elkaar verweven zijn. Dagelijks houden de Balinezen tempelceremonies voor de goden en de overleden voorouders, die elk op zich een bijzondere uiting van het kleurrijke en mystieke hindoegeloof zijn. Hiervoor bereidt men speciale gerechten, waaraan na het offeren speciale krachten worden toegekend en die als delicatessen worden geserveerd en gegeten. In dit boek laat Lonny u op een unieke wijze kennismaken met de schoonheid en mystiek van het ‘eiland der goden’ en toont hij hoe u ook buiten Bali met volle teugen kunt genieten van de gerechten van zijn geboorte-eiland. Laat u meenemen op een avontuurlijke reis door de culinaire cultuur van een van de mooiste plekken op aarde! Lonny Gerungan is geboren en getogen op Bali. Als chef-kok had hij jarenlang een internationaal befaamd Indonesisch restaurant in Amsterdam. Behalve een reeks succesvolle culinaire tv-series heeft hij ruim tien veelgeprezen kookboeken op zijn naam staan, waaronder De authentiek Indische keuken en Wokken met Lonny. Zowel in als buiten Europa wordt hij vaak gevraagd om kookdemonstraties, workshops en masterclasses te geven. Lonny beschouwt het als zijn roeping om de cultuur van Bali uit te dragen. Hij doet dat niet alleen door de keuken internationaal te promoten, maar ook door het dragen van de authentieke Balinese kleding tijdens zijn culinaire optredens. Ieder jaar brengt Lonny enige tijd door op Bali, dat ondanks zijn vele internationale werkzaamheden altijd zijn ‘thuis’ is gebleven. ‘Elk kookboek dat Lonny Gerungan uitbrengt, is weer een genot.’ Johannes van Dam, Het Parool ‘Lonny’s boek geeft een fantastisch beeld van de Balinese keuken. Het voert me mee naar zwoele nachten en verrukkelijke maaltijden op de Balinese stranden. Hemels!’ Bill Granger

Dit bericht is geplaatst in Culinair, Oud. Bookmark de permalink.