Herman over bonen

Verandering van boon doet eten!

Er zijn boeken vol geschreven over paddestoelen, wild en vergeten groenten. Maar over bonen – waarvan we veel meer eten dan van al deze producten bij elkaar – zijn nauwelijks kookboeken verschenen. Tijd om dit recht zetten!

Vergeten groenten? Alleen de boon mag zich volgens Den Blijker op zo’n predicaat beroepen. En als leverancier van heilzame voedingsstoffen is hij gelijkwaardig aan de peperdure superfoods, waar steeds meer mensen hun gezondheid mee op peil proberen te houden. Bonen bewijzen dat gezond eten geen rib uit het lijf hoeft te kosten en ook heel lekker kan zijn. Herman over bonen presenteert allerlei soorten bonen verwerkt in de Hollandse pot, eenpansgerechten, salades en soepen. Maar ook de fijnproever wordt niet vergeten: voor wie eens een ander boontje wil, geeft Herman bijzondere recepten met onder andere zwarte bonen, mungbonen en adzukiboontjes.

‘Koken doe je met al je zintuigen en je verstand. De recepten zijn voer voor je verstand.
Maar laat ook je gevoel spreken. Want recepten zijn geen wetten maar richtingwijzers.’ Herman den Blijker


Auteur

Herman den Blijker en Jaap van Rijn

Druk

Formaat

20 x 24 cm

Omvang

160 pag.

Illustraties

kleurenfoto's en -illustraties

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 16,95

ISBN

9789059566354

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

05-2015
Bestel Download cover Inkijkexemplaar


Herman den Blijker stroopt graag de mouwen op. Hij combineert op succesvolle wijze het ondernemerschap met het kookambacht. Herman bestiert Restaurant Las Palmas, is presentator van succesvolle televisiepro­gramma’s als Mijn tent is top, Hermans Helden, Herrie in de keuken en Herrie gezocht en hij schrijft kookboeken. Jaap van Rijn is auteur van Mosseltijd en medeauteur en fotograaf van Het Nederlands Viskookboek en Vis uit blik. Hij maakte samen met Den Blijker al zeven kookboeken.