Hartstikke lekker

Voorkomen is beter dan genezen

Minder suiker, vet en zout – en toch lekker eten!

De laatste tijd vond er in de medische we­tenschap een belangrijke verschuiving plaats. De van oudsher slechte reputatie van vetten blijkt maar ten dele terecht. Recente studies laten zien dat met name ‘goede’ vetten heel belangrijk zijn voor onze gezondheid. Ook weten we nu dat naast slechte vetten ook zout en vooral suiker veel kwaad aanrichten.

Dit fris vormgegeven en op wetenschap­pelijke leest geschoeide kookboek staat boordevol gemakkelijke, gezonde maar vooral fijne recepten ter voorkoming van met name hart- en vaatziekten, nieraandoe­ningen en herseninfarcten.

Hartstikke lekker laat zien welke ingrediënten gemakkelijk te vervangen zijn voor gezondere varianten zonder concessies te doen aan smaak. Een verrassend lekker kookboek met ruim honderd recepten – niet alleen voor hart- en andere patiënten, maar voor iedereen: jong en oud, kerngezond en een beetje of chronisch ziek.

‘Spelt leidt tot zuiver bloed en geeft een vrolijk gemoed.’ Uit: Physica (1150) van Hildegard van Bingen

 

 


Auteur

Janine en Annemieke Jansen

Druk

Formaat

19,5 x 24,5 cm

Omvang

192 pag.

Illustraties

kleurenfoto's

Uitvoering

paperback met flappen

Prijs

€ 24,95

ISBN

9789059566194

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

06-2015
Bestel Download cover Inkijkexemplaar


De zussen Janine en Annemieke Jansen aten hun hele jeugd vetarm en later ook zoutarm vanwege een ziekte van hun vader. Bewust eten is voor hen daardoor een tweede natuur geworden. Annemieke is cardioloog in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Janine werkt als grafisch ontwerper van onder meer boeken en omslagen.