Hart- en vaatziekten? Maak jezelf beter

Voor iedereen die last heeft van een hart- of vaatziekte of behoort tot de risicogroep

Auteur

Hanno Pijl en Karine Hoenderdos

Druk

Formaat

19,5 x 24,5 cm

Omvang

192 pag.

Illustraties

full color met foto's

Uitvoering

paperback

Prijs

€ 22,99

ISBN

9789059568907

NUR

443

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

november 2018
Bestel Download cover


Nederland telt zo’n 1,4 miljoen hart- en vaatpatiënten. Dagelijks sterven 106 mensen aan een hart- of vaatziekte (meer vrouwen dan mannen) en worden zo’n 750 mensen in het ziekenhuis opgenomen vanwege een hart- of vaatziekte.

VERANDERING VAN LEVENSSTIJL EN VOEDING VERKLEINT RISICO’S OP HART- EN VAATZIEKTEN AANZIENLIJK

Vaak zorgen kleine aanpassingen in je leefstijl en voeding al voor een groot resultaat. Denk aan meer kleur eten, wereldser leven en je stappen tellen. HANNO PIJL & KARINE HOENDERDOS geven in HART- EN VAATZIEKTEN? MAAK JEZELF BETER een zeer praktisch stappenplan en vullen dit aan met gezonde en lekkere recepten. Zo wordt het voor iedereen haalbaar om een gezond leven te leiden.

 

HANNO PIJL is hoogleraar diabetologie en internist aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Zijn specialisme is diabetes type 2. Hij behandelt patiënten, geeft lezingen en doet onderzoek.

KARINE HOENDERDOS is diëtist en journalist. Ze schreef onder meer de boeken PuurGezond – Slank in 8 stappen en Eet meer! en is redacteur en columnist voor Nieuws voor diëtisten. Verder schrijft ze voor o.a. Women’s Health, Consumentenbond en Gezondheidsnet.