HANDBOEK VOOR WILDPLUKKERTJES

Fantastische inspiratiebron voor kinderen (en hun ouders) die graag naar bos, strand of waterkant gaan

Van rozenbottels is jeukpoeder te maken. En van zeesla vissenvoer. Madeliefjes en paardenbloemen zijn heerlijk in de sla en brandnetels gaan natuurlijk in de heksensoep! Rond verschillende thema’s en omgevingen hebben Erica Bakker en Ellen van den Broek een wildplukboek voor kinderen en andere beginnende wildplukkers gemaakt. Ze vertellen waar welke gangbare eetbare bloemen, planten en vruchten te vinden zijn en wat je ermee kunt doen. Hét boek dat kinderen laat zien wat er buiten de deur allemaal voor leuks en lekkers te vinden is. Met prachtige tekeningen, bijzondere activiteiten en eenvoudige maar verrassend lekkere recepten.

Leeftijdscategorie:  6-12 jaar.


Auteur

Erica Bakker, Ellen van den Broek en Rachelle Klaassen

Druk

Formaat

16 x 21 cm

Omvang

176 pag.

Illustraties

tekeningen

Uitvoering

integraalband

Prijs

€ 16,95

ISBN

9789059565876

NUR

223

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

04-2015
Bestel Download cover


Erica Bakker en Ellen van den Broek pasten als jonge moeders op elkaars kinderen met wie ze veel buitenactiviteiten ondernamen. De herinneringen daaraan vormden de aanleiding voor dit boek waarin ze de kennis van al die jaren verzameld hebben. Eerder schreven ze samen Het Speurtochtenboek, vol spannende speurtochten rondom verschillende thema’s.

Rachelle Klaassen, bekend van Het Plantenasiel in Amsterdam, ontfermt zich over aan de straat gezette kamerplanten. Afgestudeerd aan de Design Academy combineert ze haar liefde voor de natuur en talent voor tekenen en vormgeving in dit boek.

Over Het Speurtochtenboek:

‘Een inspirerend boek om zelf een speurtocht uit te zetten.’ De wereld van het jonge kind

‘Met dit boek zitten ouders voor jaren op rozen.’ Leids Dagblad

 ‘Alles wat u altijd al wilde weten over speurtochten. (…) Samengesteld door twee cracks, die er een echt gezinsboek van hebben gemaakt. ’ J/M