Handboek voor de perfecte steak

Hoe herken je een échte biefstuk? En hoe krijg je een perfect knapperig bruin korstje? Welk materiaal kun je het beste gebruiken – stalen koekenpan, grillpan, steakmes? Wat is dry-aging? En hoe maak je zo’n ouderwets lekkere jus voor je biefstuk met wittebrood?
Behalve 33 recepten voor het creëren van de perfecte steak bevat dit boek een top-10 klassieke sauzen, de top-5 beroemdste biefstukken – en hoe je die maakt – en favoriete adresjes. Én, niet te vergeten: een apart hoofdstuk over die onafscheidelijke metgezel van de ware steak: de allerbeste friet.

Marcus Polman is culinair journalist en auteur van de succesvolle kookboekenserie De perfecte kok waarvan ruim 40.000 exemplaren werden verkocht. Hij schrijft over eten in drinken in onder andere Esquire, NRC Handelsblad en SpecialBite. Hij is carnivoor én flexitariër.

– het eerste boek met alles wat je moet weten om de perfecte biefstuk te bereiden
– met 25 biefstukrecepten, 10 sausrecepten én 1 recept voor de beste friet
– met reportages, favoriete adresjes en een hoofdstuk over materialen

Dit bericht is geplaatst in Culinair. Bookmark de permalink.