Handboek voor de perfecte steak

Wat elke man moet weten over biefstuk bakken

+ 25 beroemde biefstukrecepten

Een biefstukje bakken kan iedereen. Maar hoe bak je dé perfecte steak? Culinair journalist Marcus Polman ging op onderzoek uit. Hij sprak met ambachtelijke slagers, eco-boeren, chef-koks en andere culikenners. Hij keek letterlijk in de keuken van beroemde Parijse brasseries en de beste steakhouses van New York. En hij deed het nodige fysieke veldwerk: van het persoonlijk selecteren van de beste runderrassen in de hooglanden van Schotland tot het volgen van een mini-slagerscursus uitbenen.


Auteur

Marcus Polman

Druk

1ste

Formaat

17 x 21,5 cm

Omvang

176 pag.

Illustraties

kleurenfoto’s en -illustraties

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 15,95

ISBN

978 90 5956 408 4

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

oktober 2011
Bestel Download cover


Hoe herken je een échte biefstuk? En hoe krijg je een perfect knapperig bruin korstje? Welk materiaal kun je het beste gebruiken – stalen koekenpan, grillpan, steakmes? Wat is dry-aging? En hoe maak je zo’n ouderwets lekkere jus voor je biefstuk met wittebrood?
Behalve 33 recepten voor het creëren van de perfecte steak bevat dit boek een top-10 klassieke sauzen, de top-5 beroemdste biefstukken – en hoe je die maakt – en favoriete adresjes. Én, niet te vergeten: een apart hoofdstuk over die onafscheidelijke metgezel van de ware steak: de allerbeste friet.

Marcus Polman is culinair journalist en auteur van de succesvolle kookboekenserie De perfecte kok waarvan ruim 40.000 exemplaren werden verkocht. Hij schrijft over eten in drinken in onder andere Esquire, NRC Handelsblad en SpecialBite. Hij is carnivoor én flexitariër.

– het eerste boek met alles wat je moet weten om de perfecte biefstuk te bereiden
– met 25 biefstukrecepten, 10 sausrecepten én 1 recept voor de beste friet
– met reportages, favoriete adresjes en een hoofdstuk over materialen