Handboek voor de perfecte kip

Van boer tot bord

02 Handboek voor de perfecte kip Alles wat je moet en wilt weten over kip

Auteur

Marcus Polman

Druk

Formaat

16,7 x 21,1 cm

Omvang

176 pag.

Illustraties

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 16,95

ISBN

978 90 5956 618 7

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

maart 2017

In de pers

Bestel Download cover Inkijkexemplaar


Dat we met een grote boog om de plofkip heen moeten lopen weten we inmiddels allemaal. Maar hoe herken je een echte kwaliteitskip? Hoe krijg je thuis zo’n lekker krokant velletje voor elkaar? Hoe ontbeen en vul je stap voor stap een bout of hele kip? En wat is het geheim van de perfecte kippenbouillon?

Handboek voor de perfecte kip geeft de definitieve antwoorden. Marcus Polman bezocht tientallen boeren, chefs, poeliers en slagers in binnen- en buitenland om te onderzoeken wat er komt kijken bij het bereiden van een superieur kippetje. Daarbij geeft hij dé 25 klassieke kiprecepten: van een foolproof coq au vin tot in eendenvet gekonfijte kippenbout; van Bresse-kip à la crème tot all American fried chicken met zelfgemaakte chilisaus.

Over de auteur:
Marcus Polman is culinair journalist en auteur van de kookboekenserie De perfecte kok en Handboek voor de perfecte steak. Hij is hoofdredacteur van het online foodmagazine FavorFlav.com en is jurylid van het tv-programma MasterChef Holland.