Handboek sterrenkunde

Ultiem basisboek waarin alle denkbare vragen over sterrenkunde helder en begrijpelijk worden beantwoord.

Handboek Sterrenkunde staat boordevol nuttige informatie, schitterende illustraties, interessante weetjes, tips om zelf de ster­renhemel waar te nemen, en natuurlijk de nieuwste resultaten van het ruimteonder­zoek. Sterrenkundejournalist en succesau­teur Govert Schilling laat geen stukje van het heelal onbelicht. In 166 overzichtelijke deelonderwerpen neemt hij de lezer mee langs zon, maan en planeten, via sterren, nevels en sterrenhopen naar melkweg­stelsels, clusters en de geboorte van het heelal. Door de talloze kruisverwijzingen, de vele tabellen en het uitgebreide register is Handboek Sterrenkunde ook een uitstekend sterrenkundig naslagwerk.


Auteur

Govert Schilling

Druk

8e druk

Formaat

20 x 24 cm

Omvang

256 pag.

Illustraties

kleurenfoto’s en -illustraties

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 24,95

ISBN

9789059567115

NUR

917

Uitgever

Verschijnt/verschenen

10-2016
Bestel Download cover Inkijkexemplaar


Govert Schilling is wetenschapsjournalist en succesvol auteur. Hij schrijft over sterrenkundige onderwerpen en van zijn hand verschenen inmiddels meer dan vijftig succesvolle boeken – voor kinderen en volwassenen – over het onderwerp. Schilling is dagelijks te volgen op zijn eigen website, www.allesoversterrenkunde.nl. Ook onderhoudt hij zijn eigen app Sterrenkijken met Govert Schilling.

Eerder verschenen o.a.:
Deep space en Schitterend heelal

Over Deep Space: 

‘Een boek om je aan te verlekkeren.’ NRC Handelsblad

‘Van sterrenhopen tot de Melkweg, en van buiten­aards leven tot sterrenbeelden, werkelijk alles komt aan bod (…). Dit handboek is met de snelheid van het licht op weg een klassieker te worden.’ Roots