Handboek snijtechnieken

Handboek_snijtechnieken_2 Leer snijden als een professionele kok

Hoe ontbeen je een lamsbout? Hoe wordt een vis gefileerd? Wat is de beste manier om een ui te snijden? Koken met succes is meer dan een kwestie van de juiste ingrediënten in de handen van een capabele kok. De smaak van een gerecht is afhankelijk van de manier waarop het voedsel in plakjes of blokjes is gesneden of is fijngehakt.


Auteur

Marcus Wareing, Shaun Hill, Charlie Trotter en Lyn Hall

Druk

Formaat

14,8 x 19,2 cm

Omvang

224 pag.

Illustraties

kleurenfoto`s

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 12,95

ISBN

9789059565838

NUR

440

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

01-2015

In de pers

Bestel Download cover


Handboek snijtechnieken is een handboek voor de thuiskok voor een succesvolle bereiding van gerechten en het voorsnijden aan tafel.De volgende onderdelen komen aan bod:- het juiste gereedschap: welk mes voor welke bewerking?- Scherp blijven: hoe houd je keukengereedschap in topconditie?- Groenten en fruit: schillen, hakken, snijden en nog veel meer- Vlees, wild en gevogelte: van het voorsnijden van gebraden wild tot het uitbenen van gevogelte- Vis, schaal- en schelpdieren: oesters geopend, schaaldieren schoonmaken en vis fileren. De beste chefkoks geven stap-voor-stap aanwijzingen voor alle vaardigheden zodat iedereen kan leren snijden als een professionele kok.