HANDBOEK NATUURFOTOGRAFIE NEDERLAND EN BELGIE

Praktische gids om zelf het hele jaar door de mooiste natuurfoto’s te maken

Aanrader voor natuurfotografen

Wanneer is het de tijd om herten te fotograferen, waar moet je zijn om de in Nederland zeldzame ijsvogel vast te leggen en hoe ‘pak’ je hem op het juiste moment? Edwin Giesbers legt het allemaal uit in het Handboek Natuurfotografie.

De mogelijkheden om de Nederlandse natuur te fotograferen zijn ongekend. Het hele jaar door zijn er overal in het land perfecte onderwerpen voor je camera vinden. Maar hoe ga je met het schaarse licht in de winter om? Hoe maak je een silhouet bij een zomerse zonsondergang? En waar moet je zijn om vlinders of vossen vast te leggen? Edwin Giesbers is professioneel fotograaf en legt in deze praktische gids uit hoe dat moet. Per maand laat hij een mooie plek in de Nederlandse of Belgische natuur zien en geeft hij handige fotografietips. Giesbers richt zich op cameratechnieken, accessoires, voorbereiding, belichting en compositie, maar legt ook uit hoe belangrijk het is het onderwerp ook echt te zíen en hoe je de foto net even mooier kunt maken. Een voortreffelijk handboek en zeer de moeite waard voor iedereen die zich met natuurfotografie bezighoudt.


Auteur

Edwin Giesbers

Druk

Formaat

15 x 21,5 cm

Omvang

256 pag.

Illustraties

kleurenfoto's

Uitvoering

paperback met flappen

Prijs

€ 24,95

ISBN

9789059566040

NUR

473

Uitgever

Fontaine Uitgevers i.s.m. National Geographic

Verschijnt/verschenen

05-2015
Bestel Download cover


Edwin Giesbers werkt als natuurfotograaf. Zijn foto’s zijn gepubliceerd in vooraanstaande tijdschriften als National Geographic Magazine, bbc Wildlife Magazine en Terre Sauvage. Hij reisde voor zijn reportages de hele wereld over, van Antarctica tot Borneo, maar Nederland bleef zijn voornaamste werkterrein. Edwins foto’s zijn regelmatig bekroond bij toonaangevende wedstrijden. Zo won hij meerdere eerste prijzen bij de European Nature Photo of the Year en Nature’s best.

‘(…) een hoofdstukindeling naar de maanden van het jaar. Een leuke vondst, want je wordt nu meteen nieuwsgierig naar wat er voor deze maand allemaal opgeschreven is. Voor de maand mei is dat: insectenfotografie, hagedissen en kikkers.’

www.natuurportret.nl