Meer wijnen dan ooit in vernieuwde edities Hamersma

Hamersma plaatje

Editie 2017 van De Grote Hamersma, die begin november verschijnt, is in een nieuw jasje gestoken en voorzien van een nieuw binnenwerk. De indeling is nog overzichtelijker, met heldere vignetjes waardoor je direct ziet wat voor wijn je in de kuip hebt. Biologisch, biologisch-dynamisch of een natuurwijn? Nieuw? En misschien zo goed dat ‘ie een Ster heeft verdiend? Je ziet het in één oogopslag!

Nieuwe samenwerking
Harold Hamersma werkte dit jaar voor het eerst samen met wijnschrijfster Esmee Langereis. Daardoor zijn er meer wijnen geproefd dan ooit: het record van ruim 3000 besproken wijnen van de vorige editie is rijkelijk overtroffen.
Harold en Esmee trokken door heel Nederland: van kleine proeverijen van gespecialiseerde bio-importeurs naar industrieterreinen om de supermarktassortimenten te proeven. Én ze trokken zich regelmatig terug in hun eigen werkkamers om de overige inzendingen aan de praktijk te toetsen. Net als Harold Hamersma weet Esmee Langereis haar constateringen helder en buiten clichés om te noteren. Dit levert een prachtig overzicht op van wat er in ons land op het gebied van wijndrinken gaande is.

  • Online oriënteren en kopen worden steeds populairder in Nederland
  • Het aantal wijnen van internetaanbieders en wijnspeciaalzaken is explosief gegroeid
  • Als het om wijnverkopen gaat, delen de supermarkten toch nog steeds de lakens uit
  • De merlot is een supermarktdruif geworden
  • Het aantal wijnen met een (te) hoog alcoholpercentage is gedaald

Verbaas je in de vernieuwde editie van De Grote Hamersma over het aanbod rood, wit en rosé van onalledaagse druiven en onverwachte wijnstreken in onze supermarkten, maar ook over de hoogte- en dieptepunten in het wijnaanbod van internetaanbieders en wijnspeciaalzaken.

Harold Hamersma is wijnschrijver voor o.a. NRC HandelsbladHet Parool, schrijft ook voor Plus Magazine en is mede-oprichter van foodtube.nl. Hij schreef een aantal succesvolle boeken over wijn, waaronder Wijnreis door mijn lichaam en (met Kamagurka) Waanzin en wijnzin.
Esmee Langereis is wijnjournalist en schrijft over wijn voor Elle EtenWinelife en Harpers Bazaar.

De Grote Hamersma – Editie 2017
Ook dit jaar kunnen we niet zonder De Grote Hamersma, het allesomvattende jaarboek voor iedere wijnliefhebber.
Bestel

De Kleine Hamersma – Editie 2017
Uiteraard verschijnt dit jaar ook de speciale editie waarin Hamersma de 750 beste wijnen tot 7,50 euro bespreekt.
Bestel

Reacties zijn gesloten.