Gij zult goed eten

De 10 geboden

Diepgravend onderzoek naar de zin en onzin van onze voeding

Diepgravend onderzoek naar de zin en onzin van onze voeding.

‘Geef ons heden ons dagelijks brood.’ Deze bede uit het Onze Vader is tegenwoordig een gebed zonder end. De moderne consument moet zich een weg banen door een mijnenveld van meningen, borrelpraat, elkaar tegensprekende onderzoeken en reclame. De voedingsindustrie, de boeren, de milieubeweging, de supermarkten: ieder heeft zijn eigen agenda. Wie kun je nog geloven?

 


Auteur

Mac van Dinther

Druk

Formaat

13,5 x 19 cm

Omvang

144 pag.

Illustraties

tekeningen

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 13,95

ISBN

9789059566675

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

01-2016
Bestel Download cover


Om de consument de weg te wijzen heeft eetschrijver en culinair journalist Mac van Dinther de 10 geboden van goed eten opgesteld. Elk gebod wordt onderworpen aan een diepgaand onderzoek waarin feiten van meningen worden gescheiden. Aan het einde wordt elk gebod op zijn waarde geschat, gewogen en zo nodig geherformuleerd om te komen tot een nieuwe reeks van 10 geboden die voldoen aan het allerhoogste gebod: Gij zult Goed Eten.

Mac van Dinther is culinair journalist. Hij schrijft al bijna twintig jaar een restaurantrubriek voor de Volkskrant. Eerder verscheen van zijn hand Ons Eten: een boek over de herkomst van een gewone Nederlandse maaltijd.