Gelati d’Italia

Veel culturen hebben de uitvinding van het ijs geclaimd, maar gelati, sorbette, granite en nog veel meer zoete lekkernijen uit de vriezer zijn allemaal tot in de perfectie uitgewerkt in Italië.


Auteur

Linda Tubby

Druk

1e Druk

Formaat

20,8 x 25,5 cm

Omvang

160 pag.

Illustraties

kleurenfoto’s en -tekeningen

Uitvoering

gebonden met stofomslag

Prijs

€ 19,95

ISBN

978 90 5956 240 0

NUR

440

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

In de pers

Glamour

Bestel


Hoorntjes overladen met zacht smeltende, kleurrijke bolletjes in hemelse smaken, verfrissende granita’s, overweldigende en extravagante bombe glacée’s – deze bevroren verrukkingen zijn niet toevallig ontstaan. Gelati d’Italia richt zich dan ook op de specifiek Italiaanse origine van de allerlekkerste koude nagerechten ter wereld. Behalve klassieke en moderne recepten voor tal van ijsgerechten – van een goddelijk delicate perensorbet en een intense espressogelato tot de meest weelderige zucotto (een zoeternij van cake gedrenkt in alcohol en gevuld met chocolade- en hazelnootijs) – onderzoekt Gelati d’Italia de fascinerende geschiedenis, de mensen en de plekken die de Italiaanse ‘ijservaring’ uniek maken. Dit boek met verbluffend mooie foto’s van Jean Cazals (bekend van o.a. Jamie Oliver’s The Naked Chef) en makkelijk te volgen instructies (een ijsmachine is niet altijd noodzakelijk) rechtvaardigt de heersende populariteit van ijs als het meest troostrijke eten ter wereld. Linda Tubby is, na jarenlang in de mode-industrie gewerkt te hebben, inmiddels een ervaren kookboekenauteur en voedingsstyliste. Eerder verschenen van haar hand Koken met kruiden en Grillen voor binnen en buiten.