Geïllustreerde atlas van het menselijk lichaam

  • Compleet naslagwerk over het menselijk lichaam voor het hele gezin
  • Met ruim 700 duidelijke illustraties en foto’s
  • Structuur en functies van het lichaam worden gedetailleerd in kaart gebracht

Auteur

Beverly McMillan

Druk

1ste

Formaat

26,5 x 33,5 cm

Omvang

288 pag.

Illustraties

ruim 700 kleurenfoto’s en -illustraties

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 49,95

ISBN

9789059563414

NUR

922

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

september 2010 / UITVERKOCHT!
Download cover


De geïllustreerde atlas van het menselijk lichaam is een onmisbaar naslagwerk voor het hele gezin, waarin wordt uitgelegd hoe het lichaam is opgebouwd en hoe het werkt. Aan de hand van honderden speciaal vervaardigde illustraties, grafieken en schitterende opnames, gemaakt met de nieuwste microscopische beeldvormende technieken, wordt verslag gedaan van het gezonde lichaam. Daarnaast worden belangrijke ziekten en aandoeningen, nieuwe behandelopties en onderwerpen als stamcelonderzoek, eetstoornissen en orgaantransplantaties nader besproken.

In het boek worden eerst enkele basisbegrippen uitgelegd, gevolgd door hoofdstukken over de belangrijkste orgaanstelsels van het lichaam en bijbehorende gezondheidsthema’s. Alle fysiologische processen – van de ademhaling en het ritmisch pompen van het hart tot de ingewikkelde coördinatie door het zenuwstelsel en het hormoonstelsel – worden duidelijk besproken. In aparte hoofdstukken worden de huid, spieren en botten, urinewegen, voortplantingsorganen en het immuunsysteem nader beschreven.

Deze uitgebreide informatie wordt nog eens ondersteund door ruim 700 duidelijke foto’s en prachtige illustraties van lichaamsstelsels en de onderdelen ervan.

Laag voor laag worden in dit boek structuur en functie van het menselijk lichaam gedetailleerd in kaart gebracht. Deze atlas staat vol met overzichtstekeningen van het lichaam, indrukwekkende kleurenfoto’s, informatieve grafieken en de nieuwste anatomische feiten en is dan ook de ultieme gids voor het menselijk lichaam. Elk hoofdstuk wordt afgerond met een overzicht van wat er gebeurt als het lichaam door ziekte wordt overvallen of niet goed functioneert, onze natuurlijke afweer, de nieuwste onderzoeken naar diagnoses en recente medische vernieuwingen.