Gardens of the High Line

Elevating the Nature of Modern Landscapes

High Line in New York spectaculair beplant door Piet Oudolf

Auteur

Piet Oudolf en Rick Darke

Druk

Formaat

22,8 x 30,4 cm

Omvang

320 pag.

Illustraties

Uitvoering

paperback met flappen

Prijs

€ 39,99

ISBN

978 90 5956 777 1

NUR

425

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

mei 2017
Bestel Download cover Inkijkexemplaar


In het hart van het Meatpacking District in New York is de afgelopen jaren een verwaarloosde, verhoogde goederenspoorlijn omgetoverd tot een spectaculair park. Inmiddels is de High Line met meer dan vijf miljoen bezoekers per jaar een van de topattracties van de stad.

De High Line is beplant door Piet Oudolf, die een spectaculaire en dynamische tuin heeft gecreëerd. Gardens of the High Line laat zien hoe de beplanting zich door de jaren heen heeft ontwikkeld en het hele jaar zorgt voor een door de seizoenen gedragen spectaculaire ervaring.

De adembenemende foto’s van Rick Darke en Piet Oudolf maken van dit boek een musthave voor iedereen die een open oog heeft voor stedelijk groen en architectuur.

Over de auteur:

Piet Oudolf behoort tot de belangrijkste hedendaagse tuin- en landschaps- ontwerpers. Zijn beplantingstijl wordt wereldwijd gezien als toonaangevend en baanbrekend. Oudolfs werk omvat tuinen, parken en openbare ruimtes en hij is meerdere malen nationaal en internationaal onderscheiden.

Rick Darke is journalist, consultant, docent en fotograaf die het levende landschap in al zijn facetten bestudeert. Zijn kennis komt voort uit jarenlang onderzoek vanuit het perspectief van kunst, ecologie en culturele geografie. Darke heeft verschillende boeken op zijn naam die in het Engelse taalgebied op de bestsellerlijst te vinden waren.