Galaxies

Sterrenstelsels als bouwstenen van het heelal

Auteur

Govert Schilling

Druk

Formaat

26 x 33 cm

Omvang

240

Illustraties

full color

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ € 39,99

ISBN

9789059568624

NUR

917

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

24 oktober 2018
Bestel Download cover


Sterrenstelsels zijn de fotomodellen van de kosmos. Sierlijke schijven, statige spiralen, symmetrische stralenkransen – elk sterrenstelsel is uniek. Sterrenstelsels zijn ook de fundamentele bouwstenen van het heelal, de dorpen en steden van het universum, waarin zich geboorte, leven en dood van sterren en planeten afspeelt. Wie de structuur en de evolutie van het universum wil doorgronden, moet zijn blik richten op de intrigerende wereld van de sterrenstelsels.

GALAXIES is geïllustreerd met meer dan 150 zorgvuldig geselecteerde, prachtige foto’s. Het biedt een kennismaking met de wonderbaarlijke wereld van spiraalnevels, botsende stelsels, exploderende quasars en donkere materie – mysterieuze ingrediënten van een fascinerend heelal. Gigantische verzamelingen van miljarden sterren, vergelijkbaar met ons eigen Melkwegstelsel, die de meest spectaculaire taferelen opleveren.

Daarnaast komen de nieuwste inzichten aan bod over superzware zwarte gaten, zwaartekracht-lenzen en de  geboorte van de allereerste sterrenstelsels in het heelal.

GOVERT SCHILLING is wetenschapsjournalist en succesvol auteur. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland en publiceerde ruim vijftig boeken, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Vorig najaar verscheen van hem Deining in de ruimtetijd. Dit voorjaar verscheen Stephen Hawking – ABC van een genie dat hij samen met Martijn van Calmthout heeft geschreven. Zie ook zijn website: allesoversterrenkunde.nl