Ga mee naar buiten…

Eekhoorns die over takken roetsjen, reeën die van bessen snoepen, rivierkreeften die met hun scharen zwaaien. Je ziet ze als je naar buiten gaat en goed om je heen kijkt. Al speurend valt in je eigen tuin, in de duinen, in het bos of op de hei heel veel te beleven. Je hoort merels zingen, meeuwen krijsen en spechten roffelen. Ook aan sporen in de sneeuw, haren aan het prikkeldraad en keutels in het bos zie je dat er veel dieren in een gebied leven.

En wat dacht je van bijzondere planten, paddenstoelen, stenen en schelpen? Die zijn net als dieren boeiend om te ontdekken, bekijken én te fotograferen. Dit boek laat zien hoe je dit het beste aanpakt.

Ontdek ook hoe leuk het is om zelf een natuurboek te maken van je eigen foto’s. Maak foto’s van landschappen, dieren en planten, net als de fotograaf van dit boek deed. De vele fototips die je in ieder hoofdstuk tegenkomt, helpen je op weg!

Marlies Huijzer en Martin Stevens zijn het liefst buiten in de natuur en kunnen daar veel over vertellen. Hun grootste hobby’s? Wandelen, reizen en kamperen.

Marlies werkt al jarenlang als leerkracht op een basisschool. Daarnaast schrijft ze lesboeken en informatieve boeken voor kinderen. Ze houdt van schilderen en fotograferen. Martin is fotograaf en heeft dertig jaar gewerkt bij Natuurmonumenten. Hij weet veel over landschappen, dieren en vooral planten. Meestal fotografeert hij in de natuur, maar hij maakt ook foto’s van steden, dorpen en interessante bouwwerken. Marlies en Martin leerden elkaar kennen bij de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

Dit bericht is geplaatst in Cadeauboeken & meer, Oud. Bookmark de permalink.