Encyclopedie van de patisserie en desserts

Met een voorwoord van Christophe Michalak

Encyclopedie van de patisserie en desserts_lo res De nieuwe bijbel van de patisserie

De bijbel van de patisserie en desserts: volledig geïllustreerde encyclopedie voor het leren bereiden van uw eigen patisserie en desserts.

 

300 handelingen en foefjes stap voor stap uitgelegd

- Alle technieken: glaceren, marmeren, snijden, bladerdeeg maken, etc.

- Vele suggesties voor het garneren van gerechten

- Met instructievideo’s waarin de belangrijkste technieken duidelijk worden uitgelegd

 

150 geïllustreerde basisrecepten

- De grote klassiekers: citroentaart, Paris-brest, clafoutis, crème brûlée e.v.a.

- De meest geraffineerde: o.a. croquembouche, omelette sibérienne, makaron, croissants

- En de meest ludieke: marshmallow, berlingot, ijslolly’s en meer

Geschreven door professionele leermeesters


Auteur

Vincent Boué, Hubert Delorme, Didier Stéphan

Druk

Formaat

23,8 x 27 cm

Omvang

416 pag.

Illustraties

kleurenfoto's

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 44,95

ISBN

9789059564879

NUR

440

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

10-2013 / Uitverkocht!

In de pers

Download cover Inkijkexemplaar


Hubert Delorme en Vincent Boué doceren culinaire technieken aan de hotelschool. Zij schreven eerder de Encyclopedie van de Franse gastronomie waarmee zij in 2012 de Gourmand Cookbook Award wonnen en waarvoor ze werden bekroond door de bekende kookschool Le Cordon Bleu.

Didier Stéphan is Meilleur Ouvrier de France en deelt zijn passie als ijsmaker en patissier door over de hele wereld demonstraties en lessen te geven.

Aan dit boek werkten verder vele andere MOF’s en grote patissiers mee.