Encyclopedie van de Franse gastronomie

Encyclopedie-van-de-Franse- Met een voorwoord van Paul Bocuse en een dvd waarop de moeilijkste technieken te zien zijn

Encyclopedie van de Franse gastronomie is dé nieuwe encyclopedie voor de (thuis)kok. Door de ruim 200 culinaire technieken en vaardigheden die helder zijn uitgelegd en gefotografeerd en met bijdragen van de grootste namen uit de hedendaagse Franse gastronomie zal het zowel de beginnende als de ervaren kok aanspreken.


Auteur

Vincent Boué en Hubert Delorme

Druk

1ste

Formaat

23,8 x 27 cm

Omvang

512 pag.

Illustraties

ruim 1000 kleurenfoto’s

Uitvoering

gebonden + gratis dvd

Prijs

€ 49,95

ISBN

978 90 77363 26 3

NUR

440

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

augustus 2010 / Uitverkocht!

In de pers

Elsevier, Limburgs Dagblad



Het boek valt uiteen in twee delen: een deel waarin stap voor stap de basishandelingen getoond worden, en een deel waarin een honderdtal basisrecepten uit de Franse keuken gepresenteerd wordt. Dit zeer informatieve en rijk geïllustreerde boekwerk zal snel zijn plaats in de keuken bewijzen!

• 200 culinaire technieken en onmisbare vaardigheden voor alle basistechnieken: vlees snijden, vis fileren, groenten presenteren, zoete en hartige deegsoorten, sauzen, taarten en zoete gerechten
• technieken uitgelegd door ervaren docenten aan koksscholen
• meer dan 1000 stap-voor-stapfoto’s
• de geheimen van de grootste Franse koks en hun signatuurrecepten: Régis Marcon, Jean-François Piège, Alain Passard, Gérald Passédat, Anne-Sophie Pic e.a.
• met bijdragen van de Meilleurs Ouvriers de France over hun specialisme: ijs maken, kaas maken etc.
• inclusief een dvd waarop de ingewikkeldste technieken getoond worden

Vincent Boué en Hubert Delorme zijn beiden docent in culinaire technieken op een hotelschool.