
Encyclopedie van de Franse gastronomie is dé nieuwe encyclopedie voor de (thuis)kok. Door de ruim 200 culinaire technieken en vaardigheden die helder zijn uitgelegd en gefotografeerd en met bijdragen van de grootste namen uit de hedendaagse Franse gastronomie zal het zowel de beginnende als de ervaren kok aanspreken.
Auteur |
Vincent Boué en Hubert Delorme |
Druk |
1ste |
Formaat |
23,8 x 27 cm |
Omvang |
512 pag. |
Illustraties |
ruim 1000 kleurenfoto’s |
Uitvoering |
gebonden + gratis dvd |
Prijs |
€ 49,95 |
ISBN |
978 90 77363 26 3 |
NUR |
440 |
Uitgever |
FONTAINE UITGEVERS | Verschijnt/verschenen |
augustus 2010 / Uitverkocht! |
In de pers |
Het boek valt uiteen in twee delen: een deel waarin stap voor stap de basishandelingen getoond worden, en een deel waarin een honderdtal basisrecepten uit de Franse keuken gepresenteerd wordt. Dit zeer informatieve en rijk geïllustreerde boekwerk zal snel zijn plaats in de keuken bewijzen!
• 200 culinaire technieken en onmisbare vaardigheden voor alle basistechnieken: vlees snijden, vis fileren, groenten presenteren, zoete en hartige deegsoorten, sauzen, taarten en zoete gerechten
• technieken uitgelegd door ervaren docenten aan koksscholen
• meer dan 1000 stap-voor-stapfoto’s
• de geheimen van de grootste Franse koks en hun signatuurrecepten: Régis Marcon, Jean-François Piège, Alain Passard, Gérald Passédat, Anne-Sophie Pic e.a.
• met bijdragen van de Meilleurs Ouvriers de France over hun specialisme: ijs maken, kaas maken etc.
• inclusief een dvd waarop de ingewikkeldste technieken getoond worden
Vincent Boué en Hubert Delorme zijn beiden docent in culinaire technieken op een hotelschool.