Encyclopedie van de Franse gastronomie

Het boek valt uiteen in twee delen: een deel waarin stap voor stap de basishandelingen getoond worden, en een deel waarin een honderdtal basisrecepten uit de Franse keuken gepresenteerd wordt. Dit zeer informatieve en rijk geïllustreerde boekwerk zal snel zijn plaats in de keuken bewijzen!

• 200 culinaire technieken en onmisbare vaardigheden voor alle basistechnieken: vlees snijden, vis fileren, groenten presenteren, zoete en hartige deegsoorten, sauzen, taarten en zoete gerechten
• technieken uitgelegd door ervaren docenten aan koksscholen
• meer dan 1000 stap-voor-stapfoto’s
• de geheimen van de grootste Franse koks en hun signatuurrecepten: Régis Marcon, Jean-François Piège, Alain Passard, Gérald Passédat, Anne-Sophie Pic e.a.
• met bijdragen van de Meilleurs Ouvriers de France over hun specialisme: ijs maken, kaas maken etc.
• inclusief een dvd waarop de ingewikkeldste technieken getoond worden

Vincent Boué en Hubert Delorme zijn beiden docent in culinaire technieken op een hotelschool.

Dit bericht is geplaatst in Culinair, Oud. Bookmark de permalink.