En de zee spleet in tweeën

De bronnen van de Bijbel kritisch onderzocht

Dit uitzonderlijke boek, dat vol staat met nieuwe feiten, is bestemd voor iedereen die zich interesseert in de geschiedenis van het ontstaan van het Oude Testament. Het biedt een helder en toegankelijk overzicht van de recente historische en archeologische inzichten op dit terrein; kennis die onze kijk op het Oude Testament grondig heeft veranderd.


Auteur

Marcel Hulspas

Druk

1ste

Formaat

15 x 23 cm

Omvang

384 pag.

Illustraties

kleurenfoto's

Uitvoering

paperback

Prijs

€ 24,95

ISBN

987 90 5956 160 1

NUR

700

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenenHet onderzoek naar het Oude Testament werd lange tijd gedomineerd door gelovige archeologen die met de schop in de hand het Oude Testament poogden te ‘bewijzen’.
Moderne onderzoekers wijzen juist op het literaire en propagandistische karakter van oudtestamentische tradities. Verhalen als die over de zondvloed, de toren van Babel, de uittocht uit Egypte en het rijk van Salomo worden tegenwoordig beschouwd als mythen. De auteur legt uit waarom dat zo is, maar gaat ook in op de vraag hoe en waarom deze mythen zijn ontstaan. Hij biedt hiervoor nieuwe, en vaak opmerkelijke verklaringen.
Dit maakt En de zee spleet in tweeën tot een uniek werk; een boek dat door zowel verstokte atheïsten, kritische denkers als nieuwsgierige gelovigen zal worden verslonden.