Elastisch universum

De Nederlandse natuurkundige Erik Verlinde (hoogleraar aan de UvA) wordt wel de nieuwe Einstein genoemd. In de verhitte strijd die wordt gevoerd over mogelijke verklaringen voor de onbegrepen 95 procent van ons universum, komt hij met een fundamenteel nieuw idee. Het hoort bij de overkoepelende theorie waaraan hij al zeven jaar werkt, die ons begrip van de realiteit volledig zijn kop zet.

In dit boekje serveert sterrenkundige George van Hal (redacteur bij New Scientist, freelance journalist voor o.a. NRC en de Volkskrant) een uitermate behapbaar abc over Verlindes revolutionaire theorie, met als hamvraag: wat heeft stopverf in hemelsnaam te maken met de ware aard van het heelal?

George van Hal (1980) is sterrenkundige en redacteur bij de Nederlandstalige editie van populairwetenschappelijk magazine New Scientist. Hij spreekt regelmatig op de radio en geeft maandelijks meerdere publiekslezingen over spannende wetenschappelijke ontwikkelingen. Zijn verhalen verschenen onder meer in NRCde VolkskrantHet Parool en New Scientist.

Dit bericht is geplaatst in Wetenschap & Techniek. Bookmark de permalink.