Einsteins gelijk

Een abc van zwaartekrachtgolven

Een reis door de wonderlijke wereld van kosmische catastrofes

Op 11 februari 2016 werd de ontdekking van zwaartekrachtgolven bekend gemaakt. Minieme rimpelingen in de ruimtetijd, veroorzaakt door de meest extreme verschijnselen in de kosmos: supernova-explosies, botsende zwarte gaten en de oerknal zelf. Eindelijk is bewezen wat Einstein ons honderd jaar geleden al probeerde te vertellen. Het is zonder twijfel een van de grootste wetenschappelijke doorbraken van de eenentwintigste eeuw. Maar wat zijn zwaartekrachtgolven precies? Hoe kan de lege ruimte trillen? Hoe lang wordt er al naar gezocht? En wat hebben we aan zwaartekrachtgolven?
Sterrenkundejournalist Govert Schilling geeft op al die vragen antwoord. Net als in zijn eerdere ABC-boekjes maakt hij zijn lezers deelgenoot van deze spraakmakende ontdekking.


Auteur

Govert Schilling

Druk

Formaat

12 x 17 cm

Omvang

96 pag.

Illustraties

Uitvoering

paperback

Prijs

€ 7,95

ISBN

978 90 5956 699 6

NUR

910

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijnt/verschenen

03-2016
Bestel Download cover


Govert Schilling schrijft over sterrenkunde en ruimte-onderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. Hij publiceerde vele tientallen boeken en ontving diverse prijzen, waaronder de Eureka!-oeuvreprijs. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn binnen de sterrenkunde is hij de aangewezen persoon om ze voor de leek te vertalen.

Over Higgs – Het elementair ABC van een elementair deeltje: ‘Govert Schilling zet met aanstekelijk enthousiasme en in een toegankelijke stijl de belangrijkste vragen en antwoorden op een rij. Alles wat je moet weten over de elementaire deeltjes
waaruit wij en de rest van het heelal zijn opgebouwd.’
Prof. Dr. Robbert Dijkgraaf