Eigentijds vegetarisch

Ruim 120 recepten die je smaakpapillen verrassen

Eigentijds vegetarisch is een waar vegetarisch avontuur: deze gerechten brengen je bijna letterlijk in een andere wereld! De jonge Grieks-Britse Maria Elia heeft in dit boek recepten bijeengebracht vol sensationele smaken, kleuren en samenstellingen, waarin groenten uiteraard de hoofdrol spelen.


Auteur

Maria Elia

Druk

1e Druk

Formaat

21 x 24 cm

Omvang

176 pag.

Illustraties

kleurenfoto`s

Uitvoering

gebonden

Prijs

€ 19,95

ISBN

978 90 5956 295 0

NUR

444

Uitgever

FONTAINE UITGEVERS

Verschijnt/verschenen

maart / Uitverkocht!


Maria’s recepten combineren haar voorliefde voor wereldse smaken met haar creativiteit in de keuken. Zo dient bij haar de klassieke baklava als inspiratie voor een hartige plaattaart met dadels en tomaten en vult zij samosa’s met de Europese smaken van flespompoen en ricotta. Haar recepten sporen ook aan tot improviseren: van haar maïspolenta maak je eenvoudig maïs-blini’s als je daar meer trek in hebt. Tussen de recepten door geeft de auteur onder de noemer ‘Texturen van’ een variëteit aan ideeën voor de bereiding van haar favoriete ingrediënten. Neem een aubergine: Maria laat zien hoe je hem rookt boven een gasvlam, en vervolgens in een curry kan verwerken. Of hoe je hem samen met een aardappel pureert, grillt, of rond mozzarella wikkelt. Of hoe je hem juist op z’n Japans grillt met miso, of tot een mediterrane salade hakt. Maria’s unieke aanpak zal de thuiskok een aantal fantastische, geïnspireerde ideeën leveren voor het gebruik van eenvoudige ingrediënten zoals bietjes, pruimen of koffie.